martes, 19. agosto 2008
A les Festes de Gràcia 2008

Havíem quedat sobre les 21 hores a la Plaça Rius i Taulet. Sonava una peça de reggae en l’altaveu de l’escenari, diversos joves estaven asseguts a terra, tot aprofitant l’espai que deixaven els bolets-caseta que conformaven el guarniment de l’espai. Anem a prendre unes tapes a l’Anxoveta, un local relativament a prop. Ens asseiem a la barra i demanem uns bunyols de bacallà (excel•lents de gust i textura), unes navalles al vapor (van entrar bé), uns ous estrellats amb pernil (amb l’ou al fons del plat donant escalfor al pernil, que assolia així un gust força interessant), unes patates braves (també força bones, aquesta vegada l’escalfor del fons del plat corresponia al tomàquet), i una mica de formatge, no molt sec i molt saborós, que com que no es refredava el vam deixar pel final. Si a la cuina se l’havia de felicitar, al servei no: van trigar molt a atendre'ns servir-nos i el cambrer va llençar comentaris cada vegada més agressius sobre la meva acompanyant (la Victòria). Parant l’oïda, la resta de clients tampoc se n’escapava de la seva llengua afilada. Cal suposar de les seves paraules que estava allà treballant només els dies de la festa, però això nosaltres no tenim per què notar-ho. Què hi farem.

Anàvem prou ben alimentats, això sí, com per fer una passejada pels diversos carrers de Gràcia, preferentment pels guarnits. Tot i ser dilluns i que la festa anava una mica de baixada, hi havia carrers on la circulació no era gens fluïda. Avançàvem a cops, vaja, entre el so d’havaneres, la xerrameca al voltant de les carmanyoles i el freqüent olor a porros on hi havia actuació. Una de les primeres parades va ser la premiada i fantàstica entrada al carrer Progrés, amb la seva recreació de l’infern.

Victòria i Javi davant de la portada del carrer Progrés

Entre els carrers que més em van impactar hi ha el carrer Providència, onzè premi, en el que a aquelles hores de la nit em va semblar una representació d’un casquet polar, o fins i tot el palau de gel de la peli de “Superman”. També, com no, l’hiperprofessionalitzat carrer Verdi amb la lluita mexicana com a tema, amb uns decorats impressionants. I sobretot vaig quedar fascinat per la bellesa del guarniment del carrer Joan Blanques de Dalt, que es va endur el segon premi i el reconeixement a la millor il•luminació i al millor sostre. Entrar-hi de nit va ser màgic, era un entorn fabulós i somiador. En aquest sentit, Joan Blanques de Baix, primer premi per la seva recreació al voltant de l’ofici de la costura, no era ni molt menys tan espectacular. Potser quedava millor de dia.

Objectiu de la meva càmara, i de la d'altres
Victòria

La nit la vam acabar al carrer Joan Blanques de Dalt, on tocaven els Kumbes del Mambo. Els vaig veure per primer cop i espero que no sigui l’últim, perquè m’ho vaig passar molt bé. Peces de gust rockabilly, un “Cant dels segadors” en versió rumba catalana i un entranyable record al “Qualsevol nit pot sortir el sol” de Jaume Sisa van sonar en un carrer omplert a vessar de gent i de bon ànim. Nit grandiosa i memorable. Fet això, calia tornar a casa, dormir tres hores i a la feina, que no ha estat res.

A Joan Blanques de dalt

PS: al dia següent vaig voler anar a l’actuació d’Enric Cassases a la plaça Rovira. Però em vaig aixecar tard de la migdiada, i quan vaig voler reaccionar no vaig seleccionar bé el transport. La connexió l’Hospitalet-Gràcia està molt minada amb les obres de la Línia 1 del Metro i de la connexió entre la línia 3 i la línia 5 a la parada de Diagonal. Aviam si la propera vegada tinc més sort.

... Comment

  

on 1/9/08 17:50, pescallunes añadió:

Joan Blanques de Dalt

No dubtaria en afirmar que Joan Blanques de Dalt es l'espai que ha fet sentir mes l'esperit de "festa major" a la gent que el visitava. En la pagina web oficial de les festes de gracia els veins deien:

Aquest any al nostre tram de carrer, si veniu a veure’ns, fareu una passejada per la primavera i la tardor. Una part del carrer us rebrà amb un esclat de colors vius de primavera i l’altre part del carrer us acollirà amb colors suaus i càlids de tardor. Una barreja de colors plens de vida, que esperem us agradi, nosaltres hem posat tota la nostra il·lusió alhora de crear aquest espai efímer. Que us trobeu a gust. Fins aviat. Títol del carrer: GRÀCIES, VIDA, GRÀCIES (Cançó del cantautor Joan Isaac)

Gracies a vosaltres!! Ens heu fet passar una nit meravellosa!!


Online for 7954 days
Last update: 20/4/24 19:49
status
No estás registrado ... hazlo
menu
... home
... feeds
... temillas

... Antville.org home
Menú degustación

Anécdotas poco útiles
Anhelos poderosos
Discos de cabecera
El museo de Cheshire
Literatura animada
Mi tenis
Mis películas favoritas
Notas musicales
search
 
calendar
mayo 2024
dom.lun.mar.mié.jue.vie.sáb.
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
abril
recent updates
Repaso de autores comentados Post
actualizado, pendiente de incorporaciones. * ABREU, Andrea * ACHEBE, Chinua...
by Javi (20/4/24 19:49)
"El diario de Bridget Jones"
[Geoffrey] “(…) ¡Así que todavía no has conseguido un tío!”....
by Javi (20/4/24 19:32)
"Viaje al país de los
blancos" “En estos lugares todo el mundo hablaba de Europa...
by Javi (10/4/24 22:16)
Sobre 500 4 – “La
casa de los espíritus” – Isabel ALLENDE 8 – “Las...
by Javi (8/4/24 22:30)
"Fahrenheit 451" [Capitán Beatty, el
jefe de bomberos] “(…) Selecciones de selecciones. ¿Política? Una columna,...
by Javi (5/4/24 22:40)
"No digas nada" “Más de
3.000 personas desaparecieron en Chile durante la dictadura militar de...
by Javi (28/3/24 10:55)
"Caperucita en Manhattan" “Sabía que
tenía una tienda de libros y juguetes antiguos cerca de...
by Javi (10/3/24 20:42)
"Aurora boreal" “El conocido religioso
Viktor Strandgard fue hallado asesinado la pasada madrugada en la...
by Javi (4/3/24 11:31)
"La fiesta del Chivo" "Dios
y Trujillo. He ahí pues, en síntesis, la explicación, primero...
by Javi (25/2/24 19:42)
"La orgía perpetua" "En "Madame
Bovary" ocurren tantas cosas como en una novela de aventuras:...
by Javi (25/2/24 19:41)
Cavernas paralelas

RSS Feed

Made with Antville
Helma Object Publisher